what to read

Robert Kiyosaki – Un IQ financiar mai bun

Un IQ financiar mai bun_Robert Kiyosaki

Autor: Rober Kiyosaki

Titlul cartii: Un IQ financiar mai bun

Editura: Curtea Veche

Anul aparitiei: Martie 2011

Numar pagini: 256

ISBN: 978-606-588-061-0

Sigur ai facut pana acum teste te inteligenta pentru a-ti masura IQ-ul, dar cat de multa importanta ai acordat IQ-ului tau financiar?

Una dintre ultimele cartie ale lui Kiyosaki, “Un IQ financiar mai bun” mi-a picat in mana tocmai pentru ca aspectele ce tin de educatia financiara ma intereseaza foarte mult si sunt intr-o continua invatare. Despre Robert Kiyosaki, daca nu i-ai citi inca nicio carte, el este un investitor de succes si un autor de carti motivationale despre educatia finaciara.

 In cartea sa, Robert Kiyosaki ofera informatii fundamentale despre cum sa iti cresti inteligenta financiara, insa nu este suficient doar sa reusesti sa faci bani, acesta fiind primul nivel al IQ-ului financiar, ci trebuie sa reusesti sa iti protejezi castigurile, sa iti aloci banii inteligent, sa te folosesti de efectul de levier ca sa obtii profit si sa fii cat mai informat in plan financiar.

Ce poate fi usor deranjant, insa, este faptul ca sunt folosite destul de multe repetitii atat din cartile vechi, cat si pe aceeasi tema, dar ideile sunt, poate, in felul aceasta mult mai bine punctate pentru cititor. De altfel, Kiyosaki nu vorbeste despre planuri concrete si nici nu ofera foarte multe informatii despre perioada cand a falimentat prima sa companie, aspecte de unde cititorul si-ar fi putut lua informatii valoroase.

Cu ceea ce sunt intru totul de acord este modul cum devine necesar sa intelegem ca nu mai este suficient sa economisim, sa ne platim datoriile si sa investestim intr-un portofoliu diversificat. Educatia financiara nu ne este predata nici in scolile traditionale, de altfel cei mai multi profesori de economie sau de antreprenoriat sunt de obicei sclavi ai unui sistem, nicidecum liberi din punct de vedere financiar, insa nici acasa. Parintii nostri, marea majoritate, ne indeamna sa invatam bine, sa luam note mari si sa ne cautam un job bine platit.

Daca asta iti aduce demult semne de frustrare si simti ca e cazul sa faci ceva in privinta aceasta, cu siguranta ce vei citit in cartea lui Robert Kiyosaki, “Un IQ financiar mai bun”, iti va deschide mintea catre noi oportunitati.

Ia in calcul insa ca nu vei gasi in carte ponturi despre “cum sa devii bogat peste noapte”, din contra, informatiile ce sunt oferite puncteaza aspecte foarte importante despre cum functioneaza banii si economia din prezent, fundametele pentru a intelege noul capitalism in care traim si cum sa ne crestem inteligenta financiara.

Spor la citit.

Cori Costache

Sursa foto

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.