what to read

John Steinbeck – Calatorii cu Charley

Calatorii cu Charley - John Steinbeck

Autor: John Steinbeck

Titlul cartii: Calatorii cu Charley

Editura: Polirom

Anul publicarii: 2015

Numar pagini: 328

ISBN: 9789734652242

Ce poate fi mai savuros decat un road trip prin SUA intr-o rulota inchiriata, Rosinanta pe numele ei, cu un pudel batran? Daca te intrebi cine e Charley, ei bine afla ca nu este vreun prieten al scriitorului, ci chiar pudelul batran dresat in Franta, cel mai cool companion de calatorie.

Incercand sa-si gaseasca leac la boala numita “dor de calatorie”, Steinbeck porneste intr-un road trip memorabil de-a lungul si de-a latul Americii, in vremuri destul de tulburi, chiar in plin Razboi Rece, undeva la inceputul anilor 60.

Lectura te transpune fara doar si poate in acel tip de calatorie in care doar aventura in sine iti umple sufletul de bucurie si multumire, nu doar destinatia si faptul ca vizitezi imprejurimile. Acestea sunt vacantele care te definesc, care lasa lucrurile in voia lor, vacantele care iti arata ca totul e posibil si ca te poti bucura de calatoria in sine si fara confortul si luxul hotelurilor.

Calatorii cu Charley este un jurnal un pic atipic de calatorie, unul care dezvaluie o America surprinzatoare, savuroasa, plina de paradoxuri ce difera de la stat la stat, unindu-si insa toti americanii sub acelasi dor de duca.

Opera lui Steinback poate fi exact imboldul de care ai nevoie sa te urci chiar acum in masina si sa-ti descoperi propria tara, pana la urma nici nu mai conteaza ca esti in floarea varstei sau aproape de 60 de ani, aventura unui roadtrip este aceeasi mereu.

 

Spor la citit!

Cori Costache

Newsletter

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Adriana
    June 11, 2017 at 7:26 pm

    Cool

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.