lifestyle/ what to read

Top 5 carti care m-au influentat

Din momentul in care am decis ca voi investi in dezvoltarea personala, am ajuns la cateva carti care mi-au influentat fundamental modul de gandire, de a trai, de a interactiona cu cei din jur, au pus practic caramizile dezvoltarii mele ca om.

E drept, lista putea fi cu mult mai lunga, insa am vrut sa ma rezum doar la cele cu cel mai mare impact pentru mine, pentru ca in mana mi-au picat multe carti motivationale, inspirationale si educationale mai de toate soiurile .

Top 5 carti care m-au influentat este o lista pur subiectiva, intr-o ordine perfect aleatorie:

 1. Robert Kiyosaki – Tata bogat, Tata sarac         tata bogat, tata sarac

Kiyosaki surprinde intr-o maniera excelenta diferentele de mentalitate dintre tatal sau “sarac” cu probleme financiare si cel “bogat” care avea acea libertate financiara pe care ne-o dorim. Parcurgand cartea vei primi lectii importante legate despre cat de important este sa incepi cat mai devreme educatia financiara, cum sa faci banii sa lucreze pentru tine si multe alte invataminte de aur.

  2. Robert Kiyosaki – Cadranul banilor cadranul banilor

Principiul lui Kiyosaki spune ca suntem impartiti in 4 categorii in functie de modul cum ne castigam banii: Angajat, Liber profesionist, Patron si Investitor. Prezentate in amanunt, cele 4 cadrane ofera o imagine clara asupra caracteristicelor si modului cum isi castiga banii cei aflati in cele 4 categorii.

 3. Daniel Goleman – Inteligenta emotionalainteligenta emotionala

De ce m-a influentat cartea aceasta de-a lungul dezvoltarii mele? Pentru ca o data ce pornesti pe drumul schimbari si incepi sa te educi din punct de vedere financiar, social, etc, este necesar sa o faci si din punct de vedere emotional pentru a dobandi un echilibru in viata de zi cu zi. Citind cartea vei reusi sa-t gestionezi mai bine emotiile negative, sa pui accent pe cele pozitive si sa te indrepti astfel catre succes.

4. Bertrand Russell – In cautarea fericiriiin cautarea fericirii

Bertrand Russell spune ca fericirea se cucereste si pentru a o face trebuie sa stim sa lasam in urma “competitia prosteasca, aroganta plictisului si antrenul vid, oboseala vinovata, obsesia culpei si mania persecutiei”. Cartea nu indica nimănui unde se află de fapt fericirea si nici nu este o lucrare “how to”, dar cu siguranță poate fi considerat un ghid care lasa semne de intrebare si te face sa te gandesti la raspunsuri analizandu-ti propria viata.

5. Secretele Succesului – Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent – Dale Carnegiesecretele succesului

Dale Carnegie spunea că „succesul înseamnă să obţii ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obţinut“. Cartea te invata ce sfaturi sa urmaresti pentru a deveni un interlocutor agreabil, cat de important este zambetul intr-o conversatie, cum sa faci o impresie buna de la prima intalnire si multe alte trucuri care te vor face sa iti maresti cercul de prieteni si implicit sa devii mai influent.

Pe tine ce carti te-au influentat cel mai mult in dezvoltarea personala? Poti recomanda o carte cercului tau de prieteni si nu numai, printr-un  share la acest articol.

Cori

sursa foto: Carturesti si stylepinner

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.