lifestyle

Povestea vinului

Sunt o novice in ale vinului, dar o mare iubitoare a conceptului de wine&dine si cum expertului i-a trebuit si lui timp, multe vinuri incercate si degustari la care a participat, puteam eu sa zic nu unei invitatii marca Terroirs, o degustare de vin cu asociere de mancare?

Despre Terroirs v-am mai povestit ca este cel mai cool winebar din Brasov, unde am invatat multe despre vin si despre oameni pasionati in doar cateva luni de cand suntem pe meleaguri brasovene.

O degustare de vin este un intreg proces, la fel de nobil ca si vinul si incepe, evident, cu alegerea tipului de vin, momentul zilei in care este degustat, pregatirea sticlei, a vinului in decantor si daca vorbim si de o asociere de mancare, aceasta este aleasa pentru a fi intr-o perfecta imbinare cu vinul degustat.

Degustarea la care am participat serile trecute a fost una intr-un cadru foarte restrans alaturi de iubitori ai vinului si experti in domeniu. Ne-a fost prezentat “un vin foarte sofisticat cu un aspect glorios”, un vin care a ales sa ne incante treptat pe masura ce l-am savurat. Cei de la Serve s-au asigurat ca aflam povestea unui vin special creat la noi in Romania in zona Dealu Mare intre raul Teleajen si raul Buzau. In 1994 contele francez Guy TYREL de POIX s-a indragostit de terroir-ul romanesc in urma unei scurte descrieri a lui Hugh Johnson din cartea “ World Athlas of Wine”si asa a inceput totul.

Terra Romana Rose 2015 a deschis degustarea pentru a calibra gustul si este in mod cert un vin rose pe care-l recomand cu incredere, un vin cu o aroma trandafirie, racoroasa, ce se asorteaza perfect unei seri calde de vara, dar si mai mult il vei aprecia daca alaturi servesti un somon gatit in trei feluri , tartar, la gratar si marinat, asa cum ne-a rasfatat pe noi bucatarul Terroirs.

Degustarea s-a incheiat cu vinul vedeta al serii, Cuvee Charlotte 2011 despre care Master of Wines, Jancis Robinson spune ca este “un vin foarte sofisticat cu un aspect glorios […] unul dintre puţinele vinuri roşii căruia nu trebuie sa-i fie frică de taninuri. Un echilibru excelent, dar şi un viitor pe măsură. Un vin încântător. “ Nu stiu daca eu as putea rezuma mai bine de-atat vinul pe care l-am savurat, insa cu siguranta este unul din vinurile care si-a aratat perfectiunea dupa ce am servit si ultimul fel de mancare ce insotea degustarea, osso bucco milanez, despre care pot spune ca este unul dintre cele mai bine preparate din cate am gustat pana acum.

Cu fiecare aroma, poveste din spatele oricarei sticle de vin imbuteliata aproape de perfectiune, o data cu pasiunea si grija cu care sunt culesi strugurii, eu simt ca ma transpun in cea mai nobila realitate care exista si e atat de placut.

Acum ca te-am dus pe taramuri nobile, am sa te rog sa-mi lasi intr-un comentariu ce povesti despre vin ai si care este preferatul tau, n-ar fi rau sa facem schimb de informatii, mai am multe de incercat si aflat 🙂

Cori

 

Sursa foto: winestory.ro si serve.ro

 

 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.