lifestyle

Cel mai bun winebar din Brasov

Este deja bine stiut printre cunoscatori ca, in Brasov, cel mai bun vin se bea la Terroirs si pentru mine este imposibil ca oriunde ma duc, si poposesc ceva timp, sa nu gasesc un loc de suflet unde imi place sa merg destul de des. S-a intamplat in Bucuresti, evident, in Toronto si acum, in Brasov, am gasit locul perfect unde ma pot bucura de un pahar de vin si povesti pe indelete.

Am gasit acum ceva timp un quote faimos care zicea ca “imi place sa gatesc cu vin, cateodata il adaug si in mancare” – in traducere libera – si asta mi a nazarit mie in minte ca se cam potriveste la fix.

Vara trecuta, cand am ajuns la Brasov, intr-una din incursiunile de fiecare zi prin Piata Sfatului si in cautare de locuri “cozy” am fost atrasa de terasa mai mult decat incantatoare a celor de la Terroirs si nu puteam decat sa ne oprim sa sorbim un pahar de vin. Ne-a placut din prima clipa, mai ales ca servirea a fost ireprosabila, iar angajatii au facut “combinatii” si “permutari” sa ne strecoare si noua o masa in aglomeratia de pe terasa.

Terroirs a reusit sa iasa in evidenta prin faptul ca este un Boutique-du-Vin care se respecta, un concept care imbina vinul, cu arta culinara, cultura si arta, toate din mana unei echipe de profesionisti si oameni pasionati pe care nu ai cum sa nu ti-i faci prieteni daca le calci pragul.

Exact ca intr-un winebar de bun gust, am primit recomandari pretioase de la somelier si ne-a ajutat sa alegem exact ce s-a potrivit cu gusturile noastre in materie de vin si starea noastra de spirit. Aici am gustat pentru prima data Arezan – Feteasca Neagra (Crama Atelier), un vin ce trebuie neaparat sa-l incerci daca esti in trecere prin Brasov si, crede-ma, o buna bucata de vreme nu vrei dori sa bei alt vin rosu.

O alta recomandare de vinuri romanesti pe care am primit-o, desi crama este de peste Prut, sunt cele de la Gitana din soiul de struguri Saperavi. Despre acest soi de struguri am aflat ca sunt singurii struguri rosii care au si pulpa de aceeasi culoare si isi au originea in estul Georgiei, undeva prin anii 5000-6000 B.C., Georgia fiind una dintre cele mai vechi tari din lume cu istorie in productia de vinuri.

Acestea au fost alegerile noastre de top de la Terroirs si ma bucur foarte mult ca vinul romanesc e pe loc de cinste in winebar-urile de pe la noi.

Acum te las, ma duc sa ma bucur de seara de vineri intr-un loc drag mie, cred ca ti-ai dat seama unde si nu uita,  cand ajungi la Brasov, fa-le o vizita celor de la Terroirs.

Cori

 

Terroirs Boutique-du-Vin
Brasov, Strada Diaconul Coresi,
Tel: +40733539586 

 

 

Newsletter

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Premium Drinks
  February 1, 2016 at 1:24 am

  Terroirs – Boutique-du-Vin este un loc minunat al unor oameni care iubesc vinul pentru oameni care iubesc vinul. Felicitari !!! “Saperavi … am aflat ca sunt singurii struguri rosii care au si pulpa de aceeasi culoare”. Nu este adevarat! Sunt mai multe soiuri de struguri care fac parte din familia “Teinturier grapes”. Amintesc doar cateva: Alicante Bouschet, Dunkelfelder, Gamay Teinturier, Garnacha Tintorera, Grand Noir, Petit Bouschet, Salvador, Saperavi, etc.

  • Reply
   Cori Costache
   February 1, 2016 at 9:06 am

   Multumesc pentru apreciere :). Acum sunt nai bogata cu o noua informatie.
   Cu drag,
   Cori

 • Reply
  Premium Drinks
  February 6, 2016 at 12:07 am

  Cu drag,
  Adrian Butuc – Premium Drinks 🙂 🍷

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.