lifestyle

Ce fac eu pentru pielea corpului meu #3

Este un fapt dovedit, fara a fi implicati prea multi cercetatori, ca pielea corpului are nevoie de foarte multa atentie si hidratare, mai ales acum in sezonul rece si nimeni nu face exceptie, indiferent de culoarea sau textura pielii.

Am mai furat cate un pont, doua de la cosmeticiana mea si m-am angajat intr-un ritual de ingrijire a pielii corpului, pe care incerc sa-l urmez constiincios.

  1. Aplic cel putin o data pe saptamana un scrub pe pielea uscata, inainte de a intra la dus. Cu manusa pentru scrub masez pielea dinspre extremitati spre piept. In zona picioarelor ma asigur ca aplic masajul in sensul invers al cresterii firelor de par pentru a le ridica pe cele care cresc sub piele. Beneficii? – pielea este exfoliata, ajuta la estomparea celulitei, stimularea limfatica si per total, o stare de bine si prospetime. Daca pielea este mai sensibila, este indicat sa folositi o manusa mai moale, sau o peri pentru exfoliere cu peri mai fini. exfoliating gloves
  2. Exfolierea pielii cu zat de cafea, malai sau zahar – intr-un castron adaug zatul de la cafeaua facuta de dimineata (este la fel de benefic si cu malai, zahar sau cafea proaspata) si cateva picaturi de gel de dus, le ameste pana se omgenizeaza. Il aplic pe corp in acelasi mod ca si scub-ul uscat, iar curatarea in acest mod a pielii o fac cam de 3-4 ori pe saptamana, evident, mai putin in ziua in care aplic scrub-ul pe pielea uscata. Pielea este foarte fericita dupa aceasta exfoliere, la fel si eu. scrub Sursa foto

  3. Sapunesc cu un gel de dus cu efect hidratant (imi place foarte mult cel de la Le Petit Marseillais).
  4. Dupa baie am grija sa aplic o lotiune de corp hidratanta sau un ulei/unt natural presat la rece (de regula folosesc uleiul de cocos, unt de shea sau ulei de argan). Hidratarea pielii imediat dupa descuamare, asigura o mai buna absorbtie a nutrientilor din uleiuri, lasand-o mai moale si mai supla decat o hidratare dupa un dus regulat.

Mini-ritualul meu de ingrijire a pielii corpului a dat roade inca de la inceput, evident, optiunile sunt multiple, insa este important sa alegem ceea ce este benefic propriului tip de piele.

Voi ce faceti pentru pielea corpului vostru?

 

Sursa foto

 

 

 

 

 

 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.