lifestyle

Ce fac eu pentru parul meu #1

Mereu mi-am dorit sa pot sa-mi flutur parul si sa faca valuri, valuri stralucitoare exact ca-n reclamele la sampoane, dar paul meu e cret si figura n-ar iesi oricum.

Cei care ma cunosc stiu cat de importat este pentru mine parul meu si cat de mult ma mandresc cu el, iar pentru a avea mereu un aspect sanatos, sunt foarte atenta la produsele de styling folosite si la hidratarea lui.

Desi cauzele caderii parului sunt multiple, cea mai frecventa dintre ele, in cazul meu, este cea sezoniera, adica pierd cele mai multe fire de par toamna si primavara, insa toamna cu precadere.

Acest fenomen face parte din ciclul de viata al firelor de par si se manifesta intre lunile septembrie si noiembrie. Cresterea parului este accelerata in lunile de primavara-vara datorita secretiei de hormoni favorizata de temperaturile ridicate, firele de par atingand, astfel, maturitatea, iar in perioada urmatoare, de toamna-iarna, incepe caderea lor.

Nu ma plang, podoaba capilara am destula, insa nu e de neglijat cand peste tot prin casa gasesti fire de par ratacite, asa ca am trecut la actiune si mi-am preparat propriile masti naturale pentru hridatarea si intarirea firului de par.

Pentru ca vitaminele benefice pentru par sunt B5, B8, A, E, am ales pentru prepararea mastilor urmatoarele ingrediente: uleiul de masline, galbenusul de ou, uleiul de cocos, vitamina A si E uleioasa, uleiul de ricin si mierea de albine.

masca-de-par

Sursa foto

Nu respect si nici nu cred in anumite retete prestabilite, in general folosesc componentele mentionate mai sus intr-o ordine aleatorie, pe aproximativ toata perioada anului, cu mici pauze cand ii mai las loc si parului sa “respire”.

Mastile le prepar, de regula, din unu sau doua galbenusuri de oua, o lingura de ulei de masiline, una de ulei de ricin, ulei de cocos in aceeasi cantitate, cateva picaturi de vitamina A si E uleioasa si o lingurita de miere de albine (ma asigur mereu ca ingredientele sa fie din surse sigure si neprocesate chimic). Amestec compozitia pana la omogenizare si apoi o aplic pe radacina firului de par si pe toata lungimea acestuia, masand usor pielea capului. Imi prind apoi parul intr-un “coc” si folosesc o casca pentru dus care imi acopera intreg capul, infasurand totul intr-un prosop pe care incerc sa-l fixez destul de bine pentru a mentine zona scalpului mereu incalzita, in felul acesta ma asigur ca masca actioneaza cu toti nutrientii pe firul de par.

Incerc sa stau cu masca pe par cat mai mult posibil, daca doriti puteti lasa sa actioneze chiar si peste noapte.

Pentru indepartarea mastii de par folosesc pasii clasici de samponare si garantez ca parul nu va ramane nicidecum uleios sau lipicios de la mierea de albine.

Ce rezultate am obtinut eu?

Pentru ca parul cret este prin definitie mai uscat si, de multe ori, foarte rebel, dupa aplicarea mastilor am observat diferenta la atingere, acum este mult mai catifelat, la modul cum se aseaza, nu mai este rasfirat si neuniform, si la numarul firelor de par care au inceput sa se regenereze. Pot sa zic ca m-am declarat multumita, am obtinut ce nu reuseam doar cu tratamentele pentru par de la firme de renume sau doar cu produsele de styling.

Ce este bine de stiut despre mastile de par?

Ingredientele pe care eu le folosesc nu sunt singurele pentru care puteti opta. Va puteti orienta si catre zeama de lamaie, iaurt, ceapa, mustar, usturoi, ulei de avocado etc., iar combinatiie de retete pot fi atat de multe incat e aproape imposibil sa nu aveti in permanenta ingredientele la indemana.

hydrating-hair-mask

Sursa foto

Datorita continutului mare de uleiuri, aplicarea mastilor de par se recomanda saptamanal, utilizari mai dese pot duce la cresterea nivelului de sebum de pe suprafata scalpului, cu alte cuvinte, riscati sa aveti un par stralucitor in cel mai neatractiv mod posibil.

Masca de par bogata in nutrienti nu este substituent pentru o dieta echilibrata, bogata in vitamine si proteine necesare corpului, si implicit podoabei capilare, pentru o buna functionare si un aspect sanatos.

Tratamentul este de durata, iar rabdarea este o virtute, pentru ca parul are ritmul propriu de crestere si efectele majore ale mastilor de par incep sa apara dupa aproximativ 3 luni de aplicari constante.

Este recomandat consultul unui medic de specialitate daca acesta cadere sezoniera a parului persista, sau daca apar si alte probleme ale scalpului.

Sper sa v-au fost utile sfaturile mele si daca aveti si alte sugestii, v-astept cu recomandari.

Par sanatos sa aveti!

 

Sursa foto

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.