cook at home

Cel mai simplu ghid pentru paste facute in casa

ghid pentru pasta facute in casa

Una dintre dorintele mele (nemarturisite) pentru anul asta, a fost sa-mi creez singura propriile paste facute in casa si sa ma joc apoi cu sosuri in combinatii mii si mii. Pai doar nu credeai ca am stat cu mainile in san ūüôā

Cred ca ti-am mai povestit despre cat de mult iubesc eu bucataria mediteraneana si mai ales de ce, asa ca daca esti din aceeasi categorie, vine un moment in viata in care trebuie sa renunti sa mai cumperi paste/ spaghetti/ farfalle/ tagliatelle ambalate si sa te apuci sa-ti faci tu propriile paste facute in casa.

Pas 1. Achizitioneaza o masina de facut paste Рgasesti prin hypermarket-uri daca nu vrei sa investesti prea mult, sau pe site-uri specializate, cum ar fi KitchenShop.

Pas 2. Investeste in faina potrivita Рde regula, faina de grau dur, sau cea din grau tanar (tip 00). Eu am achizitionat faina de grau dur de la Terra Natura si s-a dovedit a fi excelenta pentru niste tagliatelle delicioase.

Pas 3. Foloseste, pentru inceput, proportia 50 ml de lichid la 100 gr de faina. Lichidul poate fi ou intreg, albus, galbenus, apa, piure de legume, vin, cerneala de sepie, etc. Nu uita totusi sa adaugi si un praf de sare.

Pas 4. Framanta aluatul bine pana sa il treci prin masina de facut paste. Ar trebui sa obtii unul destul de elastic si nelipicios, in caz contrar, mai adaugi cate putina faina.

Pas 5. Trece aluatul prin masina de paste, reducand treptat grosimea. Subtieaza-l, impatureste-l, apoi da-l iar prin masina, pana obtii o foaie de grosimea dorita. Presara putina faina peste foaia de aluat daca devine lipicios in tot acest timp.

Pas 6. Taie aluatul subtiat prin formele masinii de facut paste in tagliatelle, spaghetti (taitei daca pui si de-o supa), fettucine, etc.

ghid pentru pasta facute in casa

Pas 7. Aseaza pastele obtinute pe un servet de bumbac presarat cu faina, sau atarna-le pentru uscat pe un suport special pentru paste..sau pe un umeras peste care asezi servetul.

Acum ca ai obtinut niste delicioase paste facute in casa, poti sa prepari si un sos la fel de gustos obtinut din galbiori si funghi porcini sau pesto de patrunjel. Alegerile sunt aproape infinite ūüôā

 

Pofta mare!

Cori Costache

 

 

 

 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.