Around the world

Niagara-on-the-Lake si Niagara Falls

Stiam, dinainte sa plec spre Canada, ca vreau neaparat sa vad Cascada Niagara, dar nu aflasem inca de minunata intindere cu podgorii din zona cascadei. Cum sunt o iubitoare de vinuri si de tot ce tine de ritualul “wine and dine”, nu puteam sa ratez o vizita la Niagara-on-the-Lake si sa nu degust din vinurile locale unice si pline de personalitate.

Intr-una din duminicile trecute, ne-am asezat comod in masina si am pornit catre “cel mai frumos oras din Ontario”. Destinatia era: Niagara-on-the-Lake si Niagara Falls.

Distanta nu este foarte mare, cei aproximativ 140 de km ii puteti parcurge in maxim 2 ore, iar peisajul devine din ce in ce mai interesant o data ce va apropiati de destinatie.

Este neaparat necesar sa faceti cateva opriri inainte sa ajungeti in Niagara-on -the-Lake, pentru ca ultimii 10-15 km inseamna podgorii intinse, case de vinuri cu degustare, restaurante traditionale, iar eu, sincer, nu-mi puteam dori mai mult de la o duminica racoroasa de Octombrie.

Evident, am poposit si noi la una din casele de vinuri, Trius mai exact, si am degustat cateva din vinurile proprii, inclusiv faimosul Ice Wine, care este un vin de desert, facut din struguri ce sunt lasati sa inghete pe vrej si culesi la temperaturi foarte scazute (intre -5 si -10 grade). O minunatie!

Am continuat apoi calatoria catre Niagara-on-the -Lake. Aceasta mica localitate din Ontario este considerata a fi cel mai frumos oras al provinciei cu o lunga si deosebita istorie.  Fondat undeva la sfarsitul secolului al XVIII-lea, Niagara-on-the-Lake devenise, in perioada respectiva, un important centru comercial si port al regiunii. In prezent, in micul oras freamata un alt tip de trafic, cel turistic, deoarece este o zona foarte vizitata. De la cafenele si restaurante cochete, magazine pe masura, atractii istorice, cum ar fi Fort George sau Historical Society Museum, vinarii locale, pana la parcuri si terenuri de golf, orasul emana un aer chic si european totodata.

Am plecat din Niagara-on-the-Lake cu sufletul si mintea mai bogate si ne-am indreptat catre destinatia finala, cascada Niagara.

Niagara Falls (Cascada Niagara) este un ansamblu alcatuit din trei caderi de apa situat la granita dintre statul american New York si provincia canadiana, Ontario. Cascada Potcoava (Horseshoe Falls) de pe teritoriul Canadeireprezinta cea mai mare si puternica cadere de apa de pe continentul American. Cunoscuta nu doar pentru frumusetea ei, cascada reprezinta si o importanta sursa de energie hidroelectrica.

Orasul cu acelasi nume este una din cele mai importante atractii turistice ale continentului American vizitat de aproximativ 30 mil. de turisti anual. Insa, cel mai vechi si cunoscut obiectiv turistic, este barca de croaziera “Maid of the Mist”, numita dupa un personaj mitic al indienilor nativi din zona, care duce pasagerii pana aproape de apele cascadei inca din anul 1846.

Daca ati ajuns la marginea cascadei, dar totusi va doriti o vedere mai panoramica, puteti sa optati pentru Turnul Skylon, care, pentru 20$ si cu ajutorul a trei lifturi exterioare, va permite sa vedeti cascada de la aproape 200 metri.

Noi nu am urcat in turn, am preferat sa fiu mai aproape de caderile de apa si pot vedea curbubeiele ce taiau din cand in cand perdeaua involburata a cascadei. Daca reusiti sa va faceti loc printre multimea de turisti si sa gasiti un loc de unde sa puteti vedea toata cascada, imaginile iti cam taie respiratia si tot zumzetul din jur dispare, ramanand doar zgomotul puternic al apei care cade si stropii fini care iti umezesc fata.

Am plecat inapoi spre Toronto fericita, stiam ca mai pus un “check mark” pe lista de calatorii.

Pana la urmatoarele impresii, ramaneti cu bine!

 

 

 

 

 

 

 

 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.